Sammanfattning av år 2018

(Denna lista är lånad från Underbara Claras underbara blogg! ❤)

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? Födde mitt andra barn.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, absolut. Jag gick på mammaledighet i somras och startade också den här bloggen, vilket kan vara något av det största jag har gjort på länge.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inte några av de närmaste.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? 14 juli då Celina föddes.

Dog någon som stod dig nära? Nej. Men Daniels farfar dog.

Vilka länder besökte du? Inga. Jag har inte rest någonting i år utan satsat all tid och alla pengar på huset.

Bästa köpet? Oj, den var lite svår. Men kanske var det min stora vackra spegel som absolut kommer att synas på bloggen snart.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag kände mig riktigt glad under slutet av våren, när allt i trädgården började spricka ut. Jag kände mig lycklig efter att Celina hade fötts och även när jag började blogga. Det kändes jättekul och spännande att sätta tenderna i ett nytt projekt!

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019? Jag vill ha ett fungerande badrum och ett färdigrenoverat sovrum. Jag vill också ha mer tid till bloggen och alla mina konst-projekt.

Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag hade lagt mer tid på bebismys och barnlek istället för att ständigt arbeta hårt och långa dagar. Men det ska jag ändra på nu till nästa år! Jag önskar också att jag hade tagit fler promenader, kisat mot solen, fångat fler regndroppar på tungan, plockat svamp och njutit tystnaden i skogen. Samt läst böcker.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oj, det vet jag faktiskt inte. Jag har inte direkt suttit och latat mig detta år, om man säger så. Kanske har jag lagt onödig tid på att läsa en massa bloggar och ibland har jag kollat på filmer bara för att slå ihjäl tiden. Men det kanske också behövs ibland? Jag önskar nog att jag hade stressat mindre, får mitt svar bli.

Favoritserier från året som gått? "The vikings", givetvis. Samt "The handmaid's tale".

Bästa boken du läst i år? Tyvärr har jag inte hunnit läsa några böcker i år.

Största musikaliska upptäckten? Oj, det är många som har fått nytt liv detta år. Mindy Smith (Pretending the Stars - har lyssnat ihjäl den låten och ändå så får den mig fortfarande att rysa och gråta av glädje och lyckorus. HELT galet!!), Joan Osborne, Phil Vassar, Laleh, Chopin, Enya, Avicii... En salig blandning av genrer helt enkelt. Jag lyssnar på det mesta när det är rätt timat.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? Tycker väl inte direkt att jag har haft någon framgång alls detta året. Eller räknas "att ha blivit bättre"?

Största framgång på det privata planet? Tvåbarnsmor och ny blogg.

Största misstaget? Jag körde sönder vår bil en gång i våras när jag var gravid och illamående och spydde mitt ute på vägen. Då försökte jag stanna och köra av vägen, vilket resulterade i att jag backade in i en grind och slog sönder baklyktorna.

Ett övrigt stort misstag - eller olycka - som har hänt är att min hårddisk har gått sönder, vilket är en absolut mardröm som jag fortfarande inte riktigt har insett har hänt. (Den kraschade för bara någon vecka sedan och vi försöker fortfarande rädda den.) Därutöver har även min dyra filmkamera gått sönder. Absolut katastrof - men någonting som iaf går att åtgärda.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Betydligt gladare!! Bloggen gör mig glad och att vara tvåbarnsmamma och mammaledig. Det är en ynnest att få vara hemma med sina barn hela dagarna!

Vad spenderade du mest pengar på? Renovering och möbler.

Något du önskade dig och fick? En dotter.

Något du önskade dig och inte fick? Jag önskar att mina nära och kära får må bra och det har tyvärr inte alla fått göra. Jag hade också hoppats på en del förändringar i samhället som tyvärr inte har infriats. Och så har jag önskat mig ett duntäcke och det har jag inte fått ännu. ;-)

Vad gjorde du på din födelsedag 2018? Jag åt en god middag med min man.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om dygnet hade haft mer timmar och jag hade kunnat känna mig mindre stressad. Njutit mer av hösten hemma.

Vad fick dig att må bra? Mina fina vänner och min familj. Solen och den underbart varma sommaren som jag verkligen njöt av i fulla drag! Att vara i trädgården och pyssla med blommor och växter. Att få gå på mammaledighet efter en intensivt stressig vår med många timmar övertid.

Vem saknade du? Mina vänner och syskon som bor alldeles för långt borta.

De bästa nya människorna du träffade? Jag lärde känna nya fantastiska kollegor och återupptog kontakten med en gammal vän.

Mest stolt över? Att ha en så fin familj omkring mig. Och fina vänner, så klart.

Högsta önskan just nu? Jag skulle vilja stanna tiden. Jag skulle vilja ta många långa mysiga dagar hemma med bara pyssel och lek med familjen. Och samtidigt skulle jag vilja hinna med massor av projekt och få färdigt renoveringen i ett rasande tempo. Men just nu... nej, just nu vill jag bara stanna upp. Genomleva julen en gång till och njuta den ännu mer!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag har inte riktigt kommit fram till det ännu. Jag kan inte riktigt komma fram till hur jag ska prioritera min tid.....

 

Kram och trevlig fortsatt helg! ❤

  


(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

God Jul - Unplugged

God Jul (i efterskott) på er alla sköna, goa människor! Jag borde väl stå här med en färgglad skamstrut, så hopplöst dålig som jag har varit på att uppdatera nu över jul. Jag har en märkvärdigt god förmåga att koppla ur och ”försvinna bort” när jag är mitt uppe i något viktigt. Kanske är det också den egenskapen som alltid har räddat mig ifrån att gå in i väggen och bränna ut mig. När det blir för mycket och jag har behov av att ladda batterierna så stänger jag bara av. Jag stänger av alla måsten och allt extra omkring mig som inte tillhör livsnödvändigheten, och bara vilar huvudet och själen där jag befinner mig här och nu. Ingenting runtomkring kan störa.

Högtider, då jag träffar familj och vänner är sådana tillfällen. Som bloggare är det förstås ett otyg att ha ha ett sådant beteende för sig, då bloggning förutsätter ett konsekvent och ständigt uppdaterande. Jag får se till att skärpa till mig med detta, helt enkelt.

 

 

Men nu börjar ett nytt år med nya möjligheter och jag har så många spännande planer med bloggen!! De första två veckorna nu i januari ska Daniel och jag försöka jobba heltid med nya bloggens utseende, på min nya domän. Jag skissar och planlägger och han, som är något mer datakunnig, kodar och konstruerar. Ingen av oss är programmerare, så vi får se om vi reder ut det på egen hand eller om vi behöver anställa experthjälp.

Så fort jag har fått den nya bloggen i rullning kommer jag att börja satsa på min nya youtube-kanal. Det ska bli så vanvettigt kul!!

 

Här följer några glimtar från julvardagen (de glimtar som jag har kommit ihåg att fota!) 

Vi tillbringade julen hos mina föräldrar i deras lilla pluttinuttiga småländska stuga. En ranglig men oemotståndig gran lyckades far min hitta i en av sina många skogsmarker och släpa med sig hem. Den fick vår son Eliah hjälpa mig och morbror att pynta, dagen före jul. 

 

Julaftonen avnjöts med ett överdådigt julbord och massor av fina fysiska och psykiska klappar. Pojken min var så förtjust i sina julklappar att han vägrade att gå och lägga sig, och lekte med dem tills han slocknade på golvet av utmattning.

 
Jag försökte dagen efter att fota honom i vaket tillstånd, men det gick inte mycket bättre. Antingen var han fortfarande trött eller också rejält uttråkad, för på varje bild såg det ut som om han hade varit med om 7 svåra år... Arma, älskade krake. ❤ Julen tär hårt på di små.
 
Här kommer en annan djupt älskad krake i sin nyförvärvade julklänning! Grå med röda hjärtan och så en body från newbie med spetskrage till.
 
 
Mina föräldrar samlar gärna på gamla prylar. Jag antar att det är där jag har fått mitt vintage-intresse ifrån. Två nya prylar som de har pyntat hemmet med i år är denna gamla CD- och LP-spelaren.
 
(Uppdatering: LoL!! Jag var så säker på att det var ett loppisfynd, men uppenbarligen är den nytillverkad och köpt på ginza. Tänk att sånt här görs idag nu (igen)! 😲)
 
Och en alldeles vansinnigt charmig julkrubba med handmålade figurer och stall, halm, herdar och små söta djur. Den är köpt på klingel och blev visst slutsåld på några ynka ögonblick, berättade mor min. Tror jag det! Eliah tyckte iaf att det var kul att leka med de små figurerna.
 
Bredvid julkrubban ser ni en mäktig gammal bok från Gustav Vasas tidsepåk. (Min pappa äger kanske Sveriges största privata samling av gamla böcker. Dem får man bara röra med vita handskar på. De riktigt värdefulla håller han inlåsta.)
 
Vi försökte plåta några familjebilder när vi alla var uppklädda till jul, i matchande kläder, men det gick som vanligt inte ihop sig med barnens behov och juldagens många aktiviteter som skulle hinnas med. När kameran kom fram så utbröt plötsligt omedelbar hunger och bajsbehov hos de små. Så vi tänker att vi som vanligt får anordna ett senare tillfälle, hemma i lugn och ro, där vi dokumenterar familjens juloutfits. För familjefoton ÄR viktiga - i min värld. Speciellt när vi alla har matchande kläder. :D
 
Jag har även fler övriga bilder från julen, men de finns på en annan kamera och får visst komma i ett senare inlägg.
 
Men hur har eran jul varit??
 
Varma julekramar önskas från de småländska urskogarna!
 

(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

Fototapeter som tar dig till annan värld

- I samarbete med Bimago -
 
Idag ska jag visa er hur långt vi har kommit med sovrumsrenoveringen och framförallt visa er den finfina drömmiga fototapeten som vi har fått upp på ena väggen. Den är helt fantastisk och tar en till helt andra planeter! (Rummet är inte helt och hållet färdigt ännu, det saknas en del detaljer, men just denna väggen är färdig.)
 
Jag har försökt att fota den i omgångar men som vanligt lider jag av obotlig otur och mitt i allt gick sensorn på proffskameran sönder. Men Daniel, min hjälte, ordnade en annan kamera åt mig som jag fick skynda mig att lära mig att hantera. Nog om det. Nu ska ni få se!
 
 
Tänk att somna och vakna till denna vy... Drömma sig bort när man kryper ihop där i sängen, som en liten fjäril i sin varma puppa, och väntar på att John Blund ska knacka på. Och vakna lugn, stark och glad i hågen direkt när man slår upp ögonen till vattenböljorna och solen! Underbart. Som att ha smygit iväg på spa under natten, tycker jag.
 
Detta inlägg innehåller mitt allra första bloggsamarbete, vilket känns jättekul och spännande!! Samarbetet är med ett företag som matchar mig och bloggens nisch alldeles perfekt - som en delikat tryffel i munnen. Jag och Daniel har så länge pratat om att vi vill ha en fototapet på någon av väggarna i vårt rum. Så när jag fick förfrågan om ett samarbete med Bimago (som är experter på fototapeter och tavlor och har så fantastiskt mycket fint att erbjuda) var det bara att tacka och ta emot och köra! Perfekt tajming och perfekt val av samarbete.
 
 
Vi valde ut denna tapeten som vi tyckte var den som bäst passade rummet och vår vision. Vi ville ha en tapet med ett lugnt intryck, lite drömmigt men ändå uppiggande. Vår tanke med hur vi har satt tapeten i kombination till omgivningen är att få den att kännas som "ett" med omgivningen. Vi har försökt "bygga in" den och få en naturlig övergång till omgivningen genom att klä resten av väggen med sotsvart natursten i snarlik nyans som själva tapeten. Vi har satt stenarna lite ojämnt, så att övergången inte skulle bli så tydlig. Det blev otroligt lyckat! Det ser ut lite som om det bara är att kliva ut genom väggen, ut till solen och den skummiga stranden. Trampa på en len snäcka och kisa mot solen. Gräva ner tårna och masa sig ut i svalkan med en kristallklar dricka i handen. Eller en kär vän...

Det vanliga är väl annars att man målar resten av väggen i en väl vald kulör, för att plocka fram tapeten. (Vi ville som sagt plocka "in" den istället.) Säkert skulle man också kunna sätta snygga lister runt tapeten så att det ser ut som en enorm tavla. Åh, ja det finns ju hur många alternativ som helst med så fina motiv!! Bara fantasin sätter stopp.
 
Nu ska jag njuta i godan ro av en glödhet saffransbulle och sedan krypa till kojs med solen framför ögonen!
 
Kram på er vänner och hoppas att ni har haft en fin julförberedande fredag!
 

(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow
Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info