Dopinbjudning


Vi åkte helt spontant oplanerat iväg på minisemester nu i helgen. Jag ska visa er lite glimtar därifrån så snart jag har fört över bilderna från kameran till datorn!
 
Övrigt nytt under himlen är att vår lilla C ska döpas om två veckor, så nu är det hög tid att planera musiken och förtäringen och blommorna och så. Det kommer inte bli någon stor tillställning, men en riktigt maffig specialdesignad tårta ska det iaf bjudas på samt musik från mina syskon. Allt egenkomponerat och ihopkokt under eget tak naturligtvis! Det blir skojigast så (samt mest ekonomiskt!). 😄 Ni ska få följa med på förberedelserna!

Tills dess bjuder jag på en liten glimt av inbjudningskortet! (Viss information är borttagen. Detta är inte slutresultatet.)
 
 
 

Planering och förberedelse av köksträdgård

 
 
Något annat som vi också har ägnat tid och håg åt den senaste veckan är att planera och förbereda inför nästa års köksträdgårdsanläggning! Den kommer att bli stor och produktiv och alldeles rysligt tjusig med grönsaker och blommor varvade om vartannat, i en entusiastisk symfoni! Hoppas vi. Eftersom både jag och D har ett stort matlagningsintresse så har vi redan sedan urminnes tider längtat och trängtat efter en egen köksträdgård... 😊 Nu är den på gång!!! Och nästa år blir den verklighet. (För denna sommar har vi andra projekt att slutföra.)
 
 
Här står D's far och röjer runt och luckrar upp med jordfräsen... Skojigt värre!!
 
 
Och så var det bara dags att jämna ut jorden så kan den få sova till nästa vår då den ska tas i bruk!
 
Vi har tänkt att göra en ganska klassisk potage, med grönsaker varvat med ätliga blommor som tagetes, ringblommor, krasse, viol och lavendel. Kanske något i stil med följande inspirationsbilder:
 
(Bilder lånade från pinterest.)
 
 
Måtten på köksträdgården är 8,3x11,7 m vilket innebär att trädgården kommer att vara så mycket som 97 kvm!! 😍 Vi kommer att bygga egna pallkragar och måtten på dem kommer att vara 1,2x2,2 m. (På tal om läckra pallkragar och en välgjord köksträdgård så snubblade jag över en inspirerande blogg som jag vill tipsa om! Denna!
 
Jag har gjort upp en mycket anspråkslös liten ritning på hur utrymmet i landet är tänkt att fördelas!
 
 
På köksträdgårdens högra sida kommer vi att ha ett växthus på storleken 24 kvm. Växthuset är beställt och levererat, men inte ännu uppmonterat! 😊 Och jag drömmer hemliga drömmar om att odla bananträd och palmer därinne... 😉 Men då krävs nog ett helt orangeri. Det får bli nästa projekt.
 
Kram Cristall

Ladugårdstakslagning

 
Det finns ju så mycket skoj man kan roa sig med under en semester. Att laga ladugårdstaket är möjligtvis inte ett av dem. Men bor man på en gård så gör man, och då finns det alltid saker att ta hand om!
 
Så ett projekt som min man har lagt tid på under de senaste veckorna är att renovera ladugårdstaket... Och självklart har hans lättroade fru dokumenterat arbetet.
 
 
 
 
Kram!
Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info