Nya bestick till min framtida medeltida brakfest!

Jag samlar på en hel del originella ting. För att göra livet lite roligare och för att det finns så mycket som jag blir betagen i. En sak som jag samlar på är tenn, smide och saker från medeltiden (eller som ser ut att platsa i medeltiden åtminstone.)
 
Häromdagen budade jag hem ett set med sagolika bestick i hamrat stål som ska få joina min medeltida samling. Hur snygga som helst!! 😍Jag vann 12 bestick av varje och så två stora salladsbestik. Nu har jag snart allt jag behöver för att kunna leverera en brakmiddag i vikinga-/medeltida anda! Uppläggningsfat, drickkärl, tallrikar.. ja, jag har till och med en hel del plagg som det är vikingakänsla över!
 
 
Nu drömmer jag stort om att anordna fester och middagar i antik stil och tänker att dessa kan passa fint då!
 
Kolla in dessa smaskiga, stencoola inspirationsbilder (från pinterest)!

Medeltida middag (Sjätte Tunnan).  Medieval dinner.
 
IGNFF Exclusive: Brothers Grimm Diary: Guy Hendrix Dyas Part 2 - IGN
 
Stonehill Inn kitchen
 
 
Min plan är alltså att inte bara duka i en antik stil, med stål och järn och smide och trä utan även att anordna brakmiddagen enligt antika råvaror, tillagningsmetoder och recept. Ett helt koncept alltså!! Hur spännande som helst!! Givetvis ingår här även antik musik och underhållning, samt antik klädsel. Klänningar med vida ärmar, snören om midjorna istället för blixlås, hättor och naturliga material som linn och bomull.
 
Is there gf pastry crust? Blackberry Thyme Baked Brie En Croute is a gorgeous and super simple appetizer for a get together. Cheese wrapped in puff pastry and baked! You can bet this won’t go unnoticed! Well, none of this week’s “How Big Is The Kid?!” baking experiment is unfortunate. It’s cheese wrapped in carbs. And then baked until molten …
 
Olde hansa, medieval, tallinn - meal - bread, vegetables, pickles, beans..
 
La cucina nel medioevo, degustazione in chiave moderna a Treviglio il 24 novembre
 
Öl, grytor, pajer av smördeg, frukt, bär, brytbröd, baljväxter och rejäla stekar...  Träbord, ljusstakar i gjutjärn och mängder av stearinljus. Åhhh... ❤ Jag är ingen historiker, men jag inbillar mig att det kan bli stämningsfullt! Särskilt så här när det närmar sig jul... 
 
Halsingarna 20Ã¥r! (Vikingsnitt)
 
Jag har snart samlat på mig det mesta inför middagen. Jag äger möbler i antik stil, ljusstakar, dekoration, glas och ölmuggar, bestick och åtminstone en del klädsel. Saknar matskålar och en del plagg. Men ja, detta är något jag ägnar mitt liv på att samla på!
 
Viking Dinner Set... Eat like a viking
 
Medieval Visions: check out the tumblr. 
 
Jag ska skapa en sådan här middag och vlogga så att ni kan föjla med under hela kvällen! 😊 Det kan väl ändå bli spännande!?
 
dom lorda prowincji - Inspiration for the servants' dining hall in the white palace at Darpan in To Seduce an Assassin
 
The Witch's Kitchen
 
Någon mer än jag här inne som fascineras och inspireras av mode/stil från forna epoker? Om det så än må vara matlagning, klädmode, inredning eller annat. Vilken tidsepok inspirerar er mest? Och på vilket sätt?
 
Kram från Zilia Ving
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)  
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

Kommentarer:

1 Helena - Mellan raderna:

Alltså de där besticken var ju helt drömmiga! Precis som du älskar jag saker i tenn och smide, såå fint <3

Svar: Ja visst är det fint!! :D Kul att du också gillar det!
Cristall

2 Petra:

Ja ja ja, skapa en sådan middag och vlogga!! Det skulle bli magiskt, jag bara vet det! Du har så spännande intressen och god smak, jag förstår att du älskar det medeltida för där ryms så mycket som är vackert. Det skulle vara så kul att få se bilder ur din samling. Hoppas du gör en middagsbjudning i detta tema och att vi får dela upplevelsen! Kram på dig bästa bloggerska <3

Svar: Ja, jag brukar tänka att jag är från en annan epok. :D Men jaa jag vill så gärna göra en sån video. Det skulle bli så mysigt!! Åhh... blir varm i hjärtat när jag tänker på det. <3 Tack finaste bloggläsare! ;D KRAAAAM
Cristall

3 MH:

Här är en till som gillar det "gamla" allt från möbler till vintagekläder, nöjet är att köpa en hel låda med sådan kläder, som julafton!
Jättefina foton på nåt sätt känner i alla fall jag en frid i hjärtat från sådana bilder påminner så om min barndom den var enklare på nåt vis, idag är det allt för mycket jäkt och stess och måste ha.
Må väl/MH Österlen

Svar: Precis!! Jag känner sååå igen mig i din beskrivning. Frid i hjärtat. Ingen stress.. ingen jäkt. Tidlöshet. <3 Tack för din kommentar!
Cristall

4 Josephine i Bryssel:

Intressant! Det skulle nog bli en härlig fest! Då får du fixa någon som spelar nyckelharpa eller liknande, inte sant?

Svar: Javisst! Nyckelharpa är givet!! :D Och det spelar min man så det är inga större problem att ordna.
Cristall

Kommentera här:

Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info