Nya favoriter till julen - smide och linne

 
Idag levererades dessa juveler!! :) Bestick i hamrat stål som jag har fyndat på en nätauktion.
 
 
Jag skrev om dem, när jag hade vunnit budgivningen, i detta inlägg och avslöjade att jag planerade att använda dem till en storslagen vikinga-/medeltida fest i framtiden.
 
Tenn, järn, smide, stål, trä, linne - jag älskar allt som har ett historiskt eller kulturellt värde och som gärna står nära naturen! Jag håller alltid ögonen öppna för att hitta såna fynd, överallt; på second hand butiker, på tradera, blocket och olika nätauktioner.
 
 
Eliah kom och störde min fotoshoot, så jag lät honom få vara med på ett hörn i bilden! Han kunde nämligen inte hålla tassarna från besticken, så det får man väl se som ett gott betyg.
 
 
Den magiska linneduken som besticken ligger på är förresten också ett fynd som jag snubblade över för några dagar sedan! En stor, glansig, handvävd linneduk som passar som kanelen i gröten på ett julbord!
 
 
 
 
Förra året kom jag dessutom över den vackraste sotsvarta gjutjärnsljusstaken jag någonsin sett, som jag klädde i handvirkad spets och mörkt röda ljus. Den ska snart åka fram på vårt köksbord i år igen och jag längtar så mycket efter att komponera vackra bilder med ljusstaken i bakgrunden. Mm... Julstämning! :)
 
Vilka är era julfavoriter i hemmet som alltid får komma fram vid jul?
 
 
Kram, Zilia Ving
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)  
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

Kommentera här:

Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info