Att knåpa ihop sitt eget babynest

Jag har ofta svårt att hitta prylar som ser ut precis så som jag vill att de ska se ut, vilket alltid resulterar i extra bök. Antingen får jag stöka runt i varenda butik såväl på webben som på gatorna, eller så blir jag tvungen att skapa dem själv.
 
När det var dags för mig att investera i ett babynest till mina barn så hamnade jag i just den rävsaxen. Det jag var ute efter fanns inte att hitta på marknaden.
 
Dels ville jag ha babynästet lite större än det brukar vara i butiken, så att mina barn skulle kunna använda det länge. Och så ville jag ha ett väldigt exakt utseende. Jag ville ha den i gråbeiga och gräddvita nyanser. Ovansidan ljust gråbeige och undersidan samma nyans men mörkare. jag ville också ha en bred spetsvolang i vintage-stuk och två olika nyanser, gräddvit och beige.
  
 
 
 
Tyvärr har jag faktiskt inte fotat förloppet från identitetslöst tygstycke till färdigt verk, men jag följde norska Lillian Bigton Nygård's fenomenala guide som finns på youtube! Den vill jag slå ett extra slag för till er som blir sugna på att knåpa ihop ett näste till era spädbarn.
 
 
Det mesta gick att göra på samma sätt som Lillian gör i filmen, dock fick jag handsy mycket mer än hon gjorde eftersom jag hade valt ett kraftigare tyg och även smällde på med en fyllig spets på det. 
 
Lilltösen fick provligga babynästet... Och det gjorde hon med bravur, måste jag säga! Mitt lilla hjärta. ❤
 
 

Spetsen består av en bred gräddvit spets och en tunnare, handvirkad beige som jag har fäst på den breda. Dessa två sydde jag ihop separat innan jag fäste hela spetsen på babynästet. Kanske ser ni lite tydligare om ni tittar på bilden nedan!

Det går så klart att variera sådana dekorationer i all oändlighet.
 
 
Celina låg där så fint och tittade på mig när jag vinglade runt med kameran i högsta hugg. I dunklet. (Ja, tyvärr hann solen gå ner under tiden jag fotade. Sicken bad timing! Inte det bästa för fotokvalitén så att säga, men jag försökte utnyttja mörkret till min fördel och skapa varma, mysiga bilder.)

Hon undrade nog vad jag sysslade med. Det gör hon iofs ofta, stackars tösen. Jag har så mycket lustiga påhitt om dagarna.
 
 
Jag hade även tänkt att sy ett täcke och kudde av samma tyg, men tiden för det har inte ännu infunnit sig. (Den vackra stickade filten som Celina omhuldar sig med har min mamma stickat!)
 
Någon mer än jag som tycker att det är underhållande att sy eget?
 
Kram, Cristall
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)  
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

Kommentarer:

1 Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG:

Vilken fin blogg du har! Här kommer jag titta in ofta! :)
//Berith

Svar: Tack, så roligt! :D
Cristall

2 Petra:

Så fin den blev!! Du är så duktig alltså, i allt du företar dig. Såg växasängen också, och trähandfatet och andra detaljer du visat. Ni kommer att få värsta finaste hemmet..!! Det är en sån skönhet inifrån och ut, tänker på trädgården också och staket och grind, ni är makalöst duktiga med en grym smak. Men på bilderna här ovan var det ju framförallt en detalj som fick mig bananas, och det är ju lilltösen <3 <3 Vilket ljuvligt socker, vilken docka! Så underbart bedårande vacker <3 <3

Svar: Tack, tack, tack!! <3 <3 <3 Snälla fina Petra!!! Du gör min dag. <3 Ja, Celina är en riktig godbit. Kan inte sluta krama henne. :D Varm och go.
Cristall

Kommentera här:

Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info