Renoveringen av nytt badrum i full gång! - Del 1

 
Dröm! 
(Inspirationsbild från pinterest!) 
 
Nu när sommaren har lidit mot sitt slut börjar vårt arbete med gården att förflytta sig mer in i huset igen. I våras påbörjade vi bygget av ett nytt badrum på övervåningen. Denna helg har vi återupptagit bygget.
 
 
 
Jag låter er få ta del av mina skisser från när vi startade bygget!
 
Vi ska alltså göra ett badrum som är ungefär 3,7x3,7 m. Där ska både dusch och massagebadkar få plats. Badkaret ska vara inkaklat och duschen ska ha ett "flygande" golv. Helst i behandlat trä. Och ja, jag erkänner att när vi kallade hit byggfirman och förklarade den flygande duschen så såg de ut som frågetecken. Det gjorde förstås D också första gången jag presenterade idén, men han är van vid det här laget och kommer ganska fort över sina chocker. (Nej. Jag följer inga regler när jag skapar och jag anser att utmaningar är till för att övervinnas.)
 
Tänk er själva... en dusch som svävar lite lagom ovanför (resten av) golvet. Och så får det gärna flämta fram något slags mysbelysning under duschen. Och så småsten runtomkring duschen. HUR SNYGGT??? 😄 Jadå, efter att hantverkarna som var på besök hade kliat sig själva och varandra på hakorna en stund så kom de fram till att de säkert skulle kunna utföra min beställning på något vis.
 
Vi talade om för dem att vi även ville ha bjälkar i taket som skulle se ut att vara från medeltiden ungefär. Några sådana bjälkar hade hantverkarna inte tillgång till, menade de, men de lovade att göra sitt bästa för att få tag på något som kunde duga. Jag och D ville även ha taket lyft för att få lite mer rymd i rummet,  som i övrigt är bestraffat med ett snedtak.  Och så skulle ena väggen vid badkaret vara i sten, med hyllor som sticker ut och också är i sten.
 
American Pro Decor 42 in. x 2-3/4 in. Double Rubber Strapping for Wood Faux Beam-5APD10015 at The Home Depot The rock shower at StoneFlower. I want. Hand forged toilet paper holder Wrought by SiberianWroughtIron
 
För mig är naturen ett väsentlig inslag min inredningsstil. Jag uppskattar ljust, fräscht, elegant, varmt, ombonat, äkta och naturnära. Jag är inte särskilt minimalistisk av mig och inte vidare skandinavisk heller (vilket är anledningen till att jag i presentationen har beskrivit bloggen som ett alternativ till de klassiska inredningsbloggarna). Jag tycker att det är urtrist att måla alla väggar vita, samt taken, samt golven, saaaaaaamt alla möbler! Nä. Jag känner mig klar med den sterila stilen. Ett rum måste vara LEVANDE! Personligt!
 
Låt mig få bjuda på ett par till bilder som har inspirerat mig...!
 
 oh those elk antlers! that tub! those windows! the beams! exposed brick...
 
Serene soaking tub in bathroom.
 
Can you imagine this in a bathroom with the big copper tub in front of the fireplace...complete perfection. 
 
SHOWER
 
Behöver jag ens förklara att vi blev hänsynslöst golvade av offerten som skickades hem till oss? Visst hade vi räknat med att det skulle bli ett dyrt kalas, men inte SÅÅÅÅ dyrt. Efter att vi hade slagit våra kloka huvuden ihop några ronder så kom vi fram till att vi helt enkelt får göra hela galenskapen själv. Synd att lite taklyft, flygande duschar och medeltida bjälkar i tak ska behöva kosta sådana mängder. För att inte tala om det handgjorda handfatet i trä...! Tur för oss bondfolk att vi äger egen skog. Och är naiva nog att ge oss på detta själv.
 
För tror ni att vi har övergett våra idéer? Givetvis inte! 😌 Berg är till för att bestigas. Och vi ser det som ett utvecklande av nya färdigheter.
 
 
Så här såg rummet ut när förra ägarna bodde här!
 
 
Nu har D kommit igång med rivningen!
 
 
Vad vi har gjort hittills 
 • Rivit ut hela rummet, inkl. den ruskiga skrubben
 • Lyft taket
 • Kopplat om elen
 • Borrat och gjort plats för vatten-/avloppsdragning
 
Vad vi har kvar att göra 
 • Dra vatten/el/avlopp (kommer ej göra detta själv!)
 • Bygga stenpelare i duschen
 • Lägg golv + golvvärme (inkl regla upp till cc 30 cm)
 • Sätta våtrumsgips
 • Fall-spackla golvet (kommer ej göra detta själv!)
 • Lägga tätskickt (kommer ej göra detta själv!)
 • Sätta kakel & klinker
 • Sätta upp taket och göra hål för spotar.
 • Dra utanpåliggande rör och koppla in
 • Placera möblerna på rätt plats och skruva fast dem
 • Dra elen och koppla in allt som behöver el. (kommer ej göra detta själv!)
 • Fixa och putsa på resterande inredningsdetaljer
 
 
 
 Och taket är nu lyft! (Bilderna är fotade i all hast, med mobilkamera. Beklagar.) 
 
 
To be continued... 😃
 
Kram, Cristall
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓) 
 • För mer läsning om vilka renoveringsprojekt som ska ske på gården läs DETTA inlägg.
 • Presentation av mig hittar du HÄR.
 
Follow  

Kommentarer:

1 GladiGrönt:

Det är kul att renovera, men klart att det blir dyrt som du säger. Men det är också roligast att göra jobbet själv och se vad man kan... lycka till / Monica

Svar: Ja, verkligen! :) Man lär sig ju också under vägen så på ett vis är det en färdighetsinvestering.
Tack! <3
Cristall

Kommentera här:

Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info