Att knåpa ihop sitt eget babynest

Jag har ofta svårt att hitta prylar som ser ut precis så som jag vill att de ska se ut, vilket alltid resulterar i extra bök. Antingen får jag stöka runt i varenda butik såväl på webben som på gatorna, eller så blir jag tvungen att skapa dem själv.
 
När det var dags för mig att investera i ett babynest till mina barn så hamnade jag i just den rävsaxen. Det jag var ute efter fanns inte att hitta på marknaden.
 
Dels ville jag ha det lite större än det brukar vara i butiken, så att mina barn skulle kunna använda det länge. Och så ville jag ha ett väldigt exakt utseende. Jag ville ha den i gråbeiga och gräddvita nyanser. Ovansidan ljust gråbeige och undersidan samma nyans men mörkare. jag ville också ha en bred spetsvolang i vintage-stuk och två olika nyanser, gräddvit och beige.
 
 
 
 
Tyvärr har jag faktiskt inte fotat förloppet från identitetslöst tygstycke till färdigt verk, men jag följde norska Lillian Bigton Nygård's fenomenala guide som finns på youtube! Den vill jag slå ett extra slag för till er som blir nyfikna på att pilla ihop ett näste till era spädbarn.
 
 
Det mesta gick att göra på samma sätt som Lillian gör i filmen, dock fick jag handsy mycket mer än hon gjorde eftersom att jag valde ett kraftigare tyg och även smällde på med en smaktfull fyllig spets på det. 
 
Lilltösen fick provligga babynästet... Och det gjorde hon med bravur, måste jag säga!
Mitt lilla hjärta. ❤
 
 

Spetsen består av en bred gräddvit spets och en tunnare, handvirkad beige som jag har fäst på den breda. Dessa två sydde jag ihop separat innan jag fäste hela spetsen på babynästet. Kanske ser ni lite tydligare om ni tittar på bilden nedan!

Det går så klart att variera sådana dekorationer i all oändlighet.
 
 
Celina låg där så fint och tittade på mig när jag vinglade runt med kameran i högsta hugg. I dunklet. (Ja, tyvärr hann solen gå ner under tiden jag fotade. Sicken bad timing! Inte det bästa för en fotosession så att säga, men jag försökte använda mörkret till min fördel och skapa varma, mysiga bilder.)

Hon undrade nog vad jag sysslade med. Det gör hon iofs ofta, stackars tösen. Jag har så mycket lustiga påhitt om dagarna.
 
 
Jag hade även tänkt att sy ett täcke och kudde av samma tyg, men tiden för det har inte ännu infunnit sig. (Den vackra stickade filten som Celina omhuldar sig med har min mamma stickar!)
 
Någon mer än jag som tycker att det är uppmuntrande att sy eget?
 
Kram, Cristall
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)  
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

En ny leksak till trädgården

Han har tjatat om det länge, min make. Han vill så gärna ha en jordfräs med plog, men jag har tyckt att det verkar oerhört onödigt. Det är väl bara att hugga i med spaden? Säger jag. Men så kom D härom veckan på den geniala idén att förklara för mig att med en ny jordfräs skulle det bli hejdlöst mycket enklare att förbereda och skapa nya rabatter.
 
Och där slog han ju huvudet på spik, för jag är väl i det närmaste besatt av blommor och rabatter. Blomstrande rabatter gör mig genuint euforisk och smått manisk. Så vi gjorde en deal. Han fick köpa på sig en sån där onödig manick och jag fick planera för ytterligare några rabatter till våren. (Ni hör - jag är redan där i tanken!) 😇
 
Så det har vi gjort i helgen. Förberett inför vårplanteringen. Jag har skapat nya ritningar/idéer och D har kultiverat jorden på alla ställen som vi i vår ska plantera nya rabatter. Ett tungt jobb, påstår D. Han får enormt mycket biceps av det, menar han. Och jag tänker att det är ju inte helt fel. 😉 Bara fortsätt, D! Fortsätt kultivera jorden!
 
 
 
Vad har ni gjort i helgen? Är ni färdiga med vinterförberedelserna i trädgården?
 
Kram, Cristall
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓)  
För mer läsning om vilka renoveringsprojekt som ska ske på gården läs DETTA inlägg.
Presentation av mig hittar du HÄR.
Follow

Höstfint på ytterdörren

Café cosy de samedi, je vous souhaite un week end plaisible et au chaud:) ☕️
 
Det gäller att göra det mesta av varje årstid för att kunna njuta av varje dag och tid som går. Jag som äääälskar sommaren och värmen har annars lätt för att tänka att jag nu bara måste fokusera på att "överleva" vintern tills våren kommer igen, då jag kan börja leva på riktigt igen. Så vill jag inte tänka. Eftersom hälften av mitt liv kommer att levas under vinterhalvårets mörker och kyla så måste jag lära mig att tycka om det. Varje månad har sin charm, om man lär sig att plocka fram och uppskatta den.
 
Hösten med sina röda löv och tända ljus. En brasa i kaminen, en filt på benen och bok i handen. Trevliga middagar med vänner och mys med familjen. Äppelpajer och viltgrytor med lingon. Och inte minst höstpromenaderna under skogens gyllene kronor och i dess brinnande salar... Det är väl inte fy skam med hösten ändå! :) Och sist, men inte minst - höstpysslet!!
 
Jag har inte gjort någon höstkrans åt vår ytterdörr än, men ser fram emot att göra en! Har just suttit och lapat inspiration från pinterest. Varsågod, här får ni en skopa innerlig och läkande höstmagi! Hoppas att det värmer och muntrar upp er lika mycket som det gör mig.
 
This gorgeous fall arrangement features a 12"x12" reclaimed wooden box with sunset orange pipberries and rusty tin stars. In the center of this arrangement is a 16" rustic lantern with a timer candle.
 
Autumn Home
 
 
CottonStem.com fall farmhouse table decor on a budget
 
Så vackert, på inglasad balkong kanske? Eller vid fönstret i sovrummet? Älskar den iden!
 
Осенние посиделки у костра. #осень #autumn
 
 
15036286_743016615845884_1661684616858365938_n.jpg (JPEG εικόνα, 532 × 810 εικονοστοιχεία) - Σε κλίμακα (74%)
 
Vad tycker ni mest om med hösten?
 
Kram, Cristall
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. 💓) 
Follow
Konst bloggar Hem & Inredning inredningsbloggar.info